dijous, 31 de desembre del 2009

AVATAR 3D: Arriba l'espectacle


Barcelona. Dimecres 30 de Desembre. Cine Aribau Club 3D. Després de soportar una llarga cua en forma de serpentina, el meu amic i jo ens disposem a veure, amb certes reserves, la pel.lícula amb les seves inseparables ulleres pol.laritzades.
Només començar te n'adones que no és una altra pel.lícula en 3D: ÉS LA PEL.LICULA 3D.
James Cameron, després de 10 anys sense rodar, torna per la porta gran amb un festival per els sentits. Tot i cada un dels detalls están del tot cuiadats .
Crec que ens d'oblidar d'analitzar si els personatges están treballats o si están buits. Si la història és bona o és un refregit d'altres. Si te o no un missatge edulco-ecologista....
La veritat és que no importa gens. El que tens davant teu és un espectacle visual en un nou format, el 3D (nou perquè, a diferència de les anteriors pel.lícules estereoscòpiques, en James Cameron pensa tot el rodatge en 3D), amb una precisió i suavitat en totes les trancisions d'imatges que aconsegueix que la fatiga visual sigui mínima i la sensació de tridimensionalitat màxima.
La recreació del món de Pandora també és un altre punt important en el film i en la sensació de 3D, ja que treu profit de totes les escenes. La dualitat entre els personatges reals i els creats virtualment(per cert, el que més por en feia) ho supera amb escreix, amb moviments i textures quasi perfectes.(Increible la escena del cavall en flames: Cinema en estat pur)

En definitiva: imprescindible. 150 minuts de viatge sensorial.

N.D: la batalla final és apoteòsica tant a nivell artístic com tècnic, només per això ja valdria la pena veure-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada